O istorioară despre Acatistul Buneivestiri

Am urcat şi am stat câteva zile şi pe vârful Athosului, împreună cu ei. Acolo se află o biseri-cuţă închinată „Schimbării la Faţă a Mântuito-rului”. Într-una din seri, ne-am aşezat cu toţii în strănile bisericuţei şi cineva dintre noi a propus să povestim o minune întâmplată cu noi. A înce-put călugărul, care avea 50 de ani petrecuţi în Sfântul Munte.
„Eu, părinţilor şi fraţilor, sunt venit aici de la vârsta de 18 ani. Mi-am petrecut viaţa mai mult în pustie, la chiliuţa mea. Odată, pe când ascul-tam o predică, părintele respectiv spunea că dacă citim acatistul Bunevestiri a Maicii Domnului de douăsprezece ori, ni se va îndeplini orice dorinţă care ne este de folos. Auzind acestea, m-am mi-nunat şi am început să le spun şi oamenilor să citească acest acatist, dar de 40 de ori.
Trece o perioadă de timp, şi, pe când mă aflam la Tesalonic, vine o femeie la mine şi spune că a făcut precum i-am spus, citind acatistul, şi s-a vindecat de cancer; altcuiva i s-a rezolvat rapid o problemă.
Auzind acestea, am rămas pe gânduri. Să vă spun drept: nu citisem niciodată acest acatist; mă ocupam mai mult cu rugăciunea inimii.
În acea seară, ducându-mă acasă, am înce-put şi eu să citesc acatistul Buneivestiri de trei ori, iar apoi m-am culcat. Pe când dormeam, văd în vis că se deschid cerurile şi o văd pe Maica Domnului coborând, înconjurată de slavă. S-a apropiat de mine şi m-a binecuvântat, apoi m-a întrebat de ce am nevoie. I-am arătat capul, zi-când că de multe ori mă doare. Atunci ea m-a privit cu blândeţe şi mi-a zis că de acum nu o să mă mai doară. Apoi a continuat, zicând: «De acum înainte să vorbeşti neîncetat la oameni şi eu nu te voi părăsi». M-a binecuvântat din nou şi s-a înălţat iarăşi la cer, precum venise”.
Într-adevăr, pe acest părinte l-am văzut de multe ori vorbindu-le oamenilor şi împărţind gratis broşuri cu acatistul Maicii Domnului.

Povestiri Duhovnicesti – Monah Pimen Vlad

4 thoughts on “O istorioară despre Acatistul Buneivestiri

  1. am si eu o intrebare…putem sa citim Acatistul de 40 de ori intr-o singura seara/zi? sau il citim 40 de zile la rand… de pe alte site-uri am citit ca multi s-au apucat sa-l citeasca timp de 40 de zile. Dar de aici de pe site am dedus ca parintele l-a citit de 3 ori, nu s-a apucat sa-l citeasca timp de 40 de zile consecutive…

  2. Multumesc pentru aceasta istorioara despre Acatistul Buneivestiri…de cand am uramat sfatul acelui preot de a citi de 12 ori acatistul toate dorintele mi sau inplinit o recomand tuturor ce au nevoie de un miracol in viata lor…multumesc mult,multa sanatate si craciun fericit

  3. buna danutzZze eu l-am citit de 12 ori intro zi inainte de culcare sau dimineata de 6 ori seara de 6 ori dureaza aproape 4 ore pana citesti de 12 ori acest acatist dar iti spun ca merita…dorinta ce ti se inplineste cu binecuvantarea bunului Dumnezeu iti va umple viata de bucurie…

  4. Multumesc frumos. Am sa-l scriu acum si toata noaptea am sa-l citesc.am nevoie de o minune. Va doresc o viata linistita,drum drept si lumina.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s